Hvad er frelse.

1.Frelse er et løfte, givet af Gud, om at du vil finde vej til Ham til sidst. Det kan kun blive holdt. Det garantere at tiden vil høre op.
Guds ord er givet til hver eneste sind, der tror det har adskilte tanker, og vil erstatte disse tanker om konflikt med tanker om fred.

2.Tanken om fred blev givet A Guds søn i det øjeblik hans sind havde tænkt på krig. Der var ikke brug for en sådan tanke før, for fred blev givet uden nogen modsætning, og var blot. Men når sindet er splittet, er der behov for helbredelse. Således blev den tanke der har evne til at helbrede splittelsen, til en del af hvert fragment af sindet der stadig var eet, men undlod at anderkende sin enhed. Nu kendte det ikke sig selv og troede dets indentitet var mistet.

3.Frelse er ophævelse i den forstand, at den ikke gør noget, idet den undlader at støtte drømmenes og ondskabens verden. På den måde lader den illusioner forsvinde. Ved ikke at støtte dem, lader den dem blot roligt falde sammen til støv. Og det de skjulte afsløres nu. Et alter for det hellige Guds Navn, hvorpå Hans Ord står skrevet, og med din tilgivelsens gave lagt på det, og erindringen om Gud ikke langt væk.

4. Lad os dagligt komme til dette hellige sted, og tilbringe lidt tid sammen. Her deler vi vores sidste drøm. Det er en drøm hvor der ingen sorg er, for den indeholder en antydning af al den herlighed der gives os af Gud. Græsset trænger op igennem jordskorpen, træernes knopper spirer nu, og der er kommet fugle for at bo i deres grene. Jorden bliver født igen i et nyt perspektiv. Natten er forbi, og vi er kommet sammen i lyset.

5. Herfra giver vi frelse til verden, for det er her frelse blev modtaget. Vores glædeshymne er råbet til hele verden om at friheden er vendt tilbage, at tiden næsten er forbi, og om at Guds søn kun har et øjeblik endnu at vente, før hans Fader huskes, drømmene er forbi, evigheden har lyst verden væk og kun himlen eksistere nu overhovedet.
A.F.S.Del II